Joakim Svingen tror Eika-bankene vil slå seg sammen fremover

I en analyse forfattet av Svingen kommer det frem at sparebanker med mindre en ti milliarder i forvaltningskapital ikke har livets rett.
Joakim Svingen i Arctic Securities tror fusjoneringen blant sparebanker vil tilta i hyppighet. | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities
Joakim Svingen i Arctic Securities tror fusjoneringen blant sparebanker vil tilta i hyppighet. | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities

I en analyse utført av Joakim Svingen, bankanalytiker i Arctic Securities, kommer det frem at sparebanker med mindre en ti milliarder i forvaltningskapital ikke har livets rett, skriver Finansfokus.  I 2019 hadde 65 av 96 sparebanker en lavere forvaltningskapital.

Svingen tror derfor at fusjoneringen mellom sparebankene vil tilta i hyppighet.

– Vi tror mange av bankene i Eika vil slå seg sammen de nærmeste årene. Der er det mest å hente. Også de frittstående sparebanker må enten finne sammen eller slå seg sammen med en større bank hvis de er for små, sier han.

Svingen spår også at SpareBank 1 Nordvest og SpareBank 1 Søre Sunnmøre vil bli en del av SpareBank 1 SMN på et eller annet tidspunkt.

– «Puslespillet» i de sørøstlige delene av Norge er av stor interesse og vil, etter vårt syn, sannsynligvis skape minst to store SpareBank 1-banker, sier han.

Analytiker om utbyttestopp: – Dårlig nytt for norske banker

Bankanalytiker tror ESRB åpner for moderate utbyttebetalinger  

Analytikere om bankenes første halvår: Tapsbølgen er over – men det er slutt på «enkle penger» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også