FinansWatch

Joakim Svingen tror Eika-bankene vil slå seg sammen fremover

I en analyse forfattet av Svingen kommer det frem at sparebanker med mindre en ti milliarder i forvaltningskapital ikke har livets rett.

Joakim Svingen i Arctic Securities tror fusjoneringen blant sparebanker vil tilta i hyppighet. | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities

I en analyse utført av Joakim Svingen, bankanalytiker i Arctic Securities, kommer det frem at sparebanker med mindre en ti milliarder i forvaltningskapital ikke har livets rett, skriver Finansfokus.  I 2019 hadde 65 av 96 sparebanker en lavere forvaltningskapital.

Svingen tror derfor at fusjoneringen mellom sparebankene vil tilta i hyppighet.

– Vi tror mange av bankene i Eika vil slå seg sammen de nærmeste årene. Der er det mest å hente. Også de frittstående sparebanker må enten finne sammen eller slå seg sammen med en større bank hvis de er for små, sier han.

Svingen spår også at SpareBank 1 Nordvest og SpareBank 1 Søre Sunnmøre vil bli en del av SpareBank 1 SMN på et eller annet tidspunkt.

– «Puslespillet» i de sørøstlige delene av Norge er av stor interesse og vil, etter vårt syn, sannsynligvis skape minst to store SpareBank 1-banker, sier han.

Analytiker om utbyttestopp: – Dårlig nytt for norske banker

Bankanalytiker tror ESRB åpner for moderate utbyttebetalinger  

Analytikere om bankenes første halvår: Tapsbølgen er over – men det er slutt på «enkle penger» 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch