Analytiker om utbyttestopp: – Dårlig nytt for norske banker

– Etter vårt syn vil Finanstilsynet sannsynligvis forlenge anbefalingen om at norske banker avstår eller begrenser utbetaling av utbytte i tråd med anbefalingen fra ESRB,sier Joakim Svingen i Arctic Securities.
Analytiker Joakim Svingen i Arctic Securities | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities
Analytiker Joakim Svingen i Arctic Securities | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities

Den Europeiske Sentralbank, ESRB, anmoder banker til ikke å betale utbytte før september 2021, skriver Financial Times.

Sentralbanken er bekymret for at noen av bankene ikke har tilstrekkelig fokus på å imøtegå den stadig økende risikoen for tap på utlån

– Vårt syn er at begrensningene som er pålagt europeiske banker gir mening, ettersom de er svakere kapitaliserte og mindre lønnsomme enn sine nordiske kolleger, og dermed mer sårbare, sier bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities til Finansavisen.

Svingen tror dermed at Finanstilsynet vil forlenge anbefalingen til norske banker.

– Etter vårt syn vil Finanstilsynet sannsynligvis forlenge anbefalingen om at norske banker avstår eller begrenser utbetaling av utbytte i tråd med anbefalingen fra ESRB, sier Svingen.

Finanstilsynet foreslo tidligere i år å innføre en forskrift for å begrense utbytte, men Finansdepartementet skrinla forslaget.

– Med mindre Finansdepartementet kommer med en klar uttalelse for å sikre overholdelse fra bankene, ser vi en risiko for at Finanstilsynet kan foreslå reguleringer for å begrense utbytte. Vi håper på mer klarhet for de norske bankene før jul, sier Svingen.

EU frykter kryptovalutaer kan ødelegge finanssystemet 

Lavere inflasjon enn forventet kan føre til ny strategi 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også