Analytiker har kjempetro på banksektoren

Joakim Svingen i Arctic Securities ser oppside i alle bankene han følger, med unntak av DNB. Han tror på økt lønnsomhet og gode vektutsikter i bransjen.
Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities
Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities

– Vi tror renteøkninger, lavere tap og at bankene igjen får betale utbytter vil drive kursene videre oppover, sier bankanalytiker i Arctic Securities, Joakim Svingen, til Finansavisen.

I siste sektorrapport kommer det frem at Arctic Securities har kjøpsanbefaling på alle bankaksjer de følger, med unntak av DNB som har en holdanbefaling. Det til tross for at DNB ifølge Svingen har en betydelig bedre prising enn de andre norske bankene.

– Sammenlignet med mindre likvide sparebanker og nisjebanker fremstår derimot lønnsomheten som moderat og vi ser derfor mer verdi i flere av disse, sier Svingen til avisen.

Svingen har størst tro på SpareBank 1 SMN, Sbanken og SpareBank 1 Nord-Norge. Han er også klar på at reprisingen av DNB vil øke både lønnsomheten og vektutsiktene til bransjen generelt.

– Her har nok utviklingen i oljeprisen også bidratt positivt. Jeg tror flere ute også ser at renteøkningene kan komme tidligere i Norge enn i andre land. Dette vil øke lønnsomheten og vekstutsiktene for DNB og de andre norske bankene, sier Svingen til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også