FinansWatch

Analytiker spår 5,3 milliarder i resultat for DNB i fjerde kvartal

Det er ventet at nedskrivning på utlån og garantier vil ligge på nærmere 1,1 milliarder kroner mens netto renteinntekter vil være på nesten 9,4 milliarder kroner.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

DNB ventes å rapportere et resultat før skatt på 5,3 milliarder kroner for fjerde kvartal 2020. Det viser gjennomsnittet av estimater DNB selv har innhentet fra 15 analytikere. Ifølge TDN Direkt varierer anslagene for resultatet før skatt fra 3,4 til 6,8 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Det spås at nedskrivning på utlån og garantier vil ligge på nærmere 1,1 milliarder kroner mens netto renteinntekter vil være på nesten 9,4 milliarder kroner. Netto provisjon- og gebyrinntekter i kvartalet ventes til 2,55 milliarder kroner.

Tilbakeblikk

DNBs resultat for tredje kvartal i 2020 bar preg av lavere renter, mindre overskudd og inntektsfall. Resultatet ble 5546 millioner kroner, noe som er 513 millioner kroner lavere enn for samme periode i 2019. Selv om banken leverer lavere tredjekvartalsresultater enn for tilsvarende periode i fjor, melder banken om høy aktivitet, god vekst og rekordsoliditet.


DNB Markets hadde inntekter på 1,47 milliarder kroner i tredje kvartal og en profitt på 530 millioner kroner. Begge deler er en nedgang i forhold til det eksepsjonelt sterke andrekvartalet i år, men en styrking i forhold til samme periode i fjor. Inntekter og profitt i tredje kvartal i fjor var henholdsvis 1,37 milliarder kroner og 486 millioner kroner.

Analytikere ser fortsatt risiko i utlånsporteføljen til DNB  

DNB Livsforsikring drar nytte av store gevinster fra oppkjøp  

Bankene stålsetter seg for mer tap på forbrukslån 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch