Analytiker spår 5,3 milliarder i resultat for DNB i fjerde kvartal

Det er ventet at nedskrivning på utlån og garantier vil ligge på nærmere 1,1 milliarder kroner mens netto renteinntekter vil være på nesten 9,4 milliarder kroner.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

DNB ventes å rapportere et resultat før skatt på 5,3 milliarder kroner for fjerde kvartal 2020. Det viser gjennomsnittet av estimater DNB selv har innhentet fra 15 analytikere. Ifølge TDN Direkt varierer anslagene for resultatet før skatt fra 3,4 til 6,8 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Det spås at nedskrivning på utlån og garantier vil ligge på nærmere 1,1 milliarder kroner mens netto renteinntekter vil være på nesten 9,4 milliarder kroner. Netto provisjon- og gebyrinntekter i kvartalet ventes til 2,55 milliarder kroner.

Tilbakeblikk

DNBs resultat for tredje kvartal i 2020 bar preg av lavere renter, mindre overskudd og inntektsfall. Resultatet ble 5546 millioner kroner, noe som er 513 millioner kroner lavere enn for samme periode i 2019. Selv om banken leverer lavere tredjekvartalsresultater enn for tilsvarende periode i fjor, melder banken om høy aktivitet, god vekst og rekordsoliditet.


DNB Markets hadde inntekter på 1,47 milliarder kroner i tredje kvartal og en profitt på 530 millioner kroner. Begge deler er en nedgang i forhold til det eksepsjonelt sterke andrekvartalet i år, men en styrking i forhold til samme periode i fjor. Inntekter og profitt i tredje kvartal i fjor var henholdsvis 1,37 milliarder kroner og 486 millioner kroner.

Analytikere ser fortsatt risiko i utlånsporteføljen til DNB  

DNB Livsforsikring drar nytte av store gevinster fra oppkjøp  

Bankene stålsetter seg for mer tap på forbrukslån 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også