FinansWatch

Kunder sparer grønt i Sbanken

87 prosent av fondskjøp i Sbanken i november var i såkalte positivt merkede, etiske fond. – Flere forvaltere har rettet større oppmerksomhet på miljø og etikk i sin forvaltning. Kunden har rett og slett flere grønne fond å velge mellom, sier spareøkonom i Sbanken, Magnus Selven.

– De positive sparetendensene vi merket oss i oktober-måned ser ut til å fortsette videre ut kvartalet. Det totale beløpet våre kunder sparer øker videre fra oktober til november og andelen valg av etisk merkede fond det samme, sier Magnus Selven, Spareøkonom i Sbanken i en pressemelding.

Blant de mest kjøpte fondene i november er BNP Paribas Energy Transition etterfulgt av KLP Aksje Global Indeks V og DNB Miljøinvest A. Av alle netto fondskjøp var 27 prosent lavkarbonmerkede.

– Årsaken til at lavkarbon-fond dukker opp med såpass stor andel er nok todelt: Fondene merkes tydeligere og kundene velger gjerne lavkarbon hvis de blir presentert to relativt like fond både med og uten merking. En annen årsak er at stadig flere forvaltere har rettet større oppmerksomhet på miljø og etikk i sin forvaltning. Kunden har rett og slett flere grønne fond å velge mellom, sier Selven.

Boliglånsundersøkelsen: 27 prosent av innvilgede lån ligger over Finanstilsynets foreslåtte maksgrense 

Disse bankene har best retningslinjer for etisk drift 

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch