Kunder sparer grønt i Sbanken

87 prosent av fondskjøp i Sbanken i november var i såkalte positivt merkede, etiske fond. – Flere forvaltere har rettet større oppmerksomhet på miljø og etikk i sin forvaltning. Kunden har rett og slett flere grønne fond å velge mellom, sier spareøkonom i Sbanken, Magnus Selven.

– De positive sparetendensene vi merket oss i oktober-måned ser ut til å fortsette videre ut kvartalet. Det totale beløpet våre kunder sparer øker videre fra oktober til november og andelen valg av etisk merkede fond det samme, sier Magnus Selven, Spareøkonom i Sbanken i en pressemelding.

Blant de mest kjøpte fondene i november er BNP Paribas Energy Transition etterfulgt av KLP Aksje Global Indeks V og DNB Miljøinvest A. Av alle netto fondskjøp var 27 prosent lavkarbonmerkede.

– Årsaken til at lavkarbon-fond dukker opp med såpass stor andel er nok todelt: Fondene merkes tydeligere og kundene velger gjerne lavkarbon hvis de blir presentert to relativt like fond både med og uten merking. En annen årsak er at stadig flere forvaltere har rettet større oppmerksomhet på miljø og etikk i sin forvaltning. Kunden har rett og slett flere grønne fond å velge mellom, sier Selven.

Boliglånsundersøkelsen: 27 prosent av innvilgede lån ligger over Finanstilsynets foreslåtte maksgrense 

Disse bankene har best retningslinjer for etisk drift 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også