FinansWatch

Disse bankene har best retningslinjer for etisk drift

Hvilken bank har best retningslinjer, krav og policydokumenter for etisk drift? Her er resultatene fra Etisk bankguide.

Arkivbilde. Fra venstre: Jannike Østervold, assisterende banksjef i Cultura Bank, Kjell Fredrik Løvold, adm. dir. Cultura Bank og Anja Bakken Riise, leder Fremtiden i Våre Hender. Her fra utdelingen i 2018. | Foto: Pressebilde

Resultatene fra Etisk bankguide er klare. De er basert på en omfattende gjennomgang av bankenes retningslinjer, krav og policydokumenter.

Det er Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet som har kontrollert hver enkelt bank innenfor 14 ulike temaområder. De har favnet 275 ulike sjekkpunkter og fire virksomhetsområder, og har deretter utarbeidet scoringer for hver bank. Det er om å gjøre å oppnå høy score, som reflekterer bedre retningslinjer når det gjelder bankens samfunnsansvar, etikk og bærekraft.

I følge etisk bankguide Norge er en god policy ofte en betingelse for god praksis, men ingen garanti. Derfor har de egne tema- og casestudier som de sjekker hvorvidt bankenes retningslinjer følges opp i praksis. 

Det er Cultura Bank som får høyest score, på hele 98 prosent. De andre bankene følger et godt stykke under. Andreplasssen går til Storebrand med 87 prosent. Hakk i hel følger Sparebank1 Østlandet med 86 prosent. SparebankenVest tar fjerdeplassen med 83 prosent.

Her er hele listen:

Mer fra FinansWatch

Huddlestock: Dei tunge investeringane i teknologi bør vere ferdige

Huddlestock aukar inntektsestimata, og i tredje kvartal skal selskapet etter planen levere overskot for første gong. – Vi prøver å gje eit så rett bilete som mogeleg av inntektsestimata, og alt er basert på signerte kontraktar. Vi meiner dette er godt nok til å dokumentere stabil vekst, men det er store moglegheiter til å vekse enda meir, seier

Sparebanker får fullmakt til å betale utbytte

Finansdepartementet har gjort en forskriftsendring som gir sparebanker og andre finansforetak som ikke er organisert i aksjeselskapsform, samme fleksibiliteten til å dele ut utbytte som andre finansforetak har.

Les også

Relaterte

Siste Nytt