– De færreste har helt taket på hva ESG dreier seg om

Hovedpulsåren i ESG-investeringer er at de også skal stå seg om femten til tyve år og løse et problem i fremtiden.  – Derfor må vi tenke hvilke trender som ligger langt der fremme, sier Hannah G. Jacobsen, en del av investeringsteamet i Summa Equity.

Hannah G. Jacobsen (29) jobber i investeringsteamet i Summa Equity og har blant annet 15 milliarder kroner investert i avfallsbransjen. I et intervju med E24 utbroderer hun om savnet etter mer tallmaterialet i ESG-debatten.

Jacobsen ser likevel en klar omprioritering i ressurser.

– Det har vært trukket ut penger fra visse bransjer, og disse er blitt puttet inn i mer grønne selskaper. Men selv om noe er grønt, er det viktig at selskapene løser et problem, så man må fortsatt gjøre de fundamentale analysene av vekstmulighetene, kontantstrømmen og av driften ellers, sier Jacobsen til E24.

– ESG er blitt et buzzord, uten at man har helt taket på det fundamentale rundt det, fortsetter hun.

Hun mener ESG, altså investeringer med et uttalt miljøfokus, handler om selskaper som løser et problem en gang i fremtiden.

– Vi investerer i selskaper vi tror bidrar til løsninger på utfordringene verden står overfor, fordi vi tror rent kommersielt at disse kommer til å ha høyere vekst og høyere fremtidig verdi enn andre selskaper som ikke er en del av løsningen. Selskapene våre skal ha samme forhold til sine bærekrafts KPI-er, som til sin topp- og bunnlinje, sier hun.

Hovedpulsåren i investeringene er at de også skal stå seg om femten til tyve år.

– Vi må tenke langsiktig, og en grunn til det er jo også at vi en gang skal selge. Enten til en industriell aktør, at det skal børsnoteres eller at det selges til en tilsvarende aktør som oss. Det betyr at de investeringsforventningene vi har i dag, må stå seg om femten til tyve år. Derfor må vi tenke hvilke trender som ligger langt der fremme, sier Jacobsen.

Storebrand proklamerer enda en ny bærekraftsseier 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også