FinansWatch

Nordnet ser økt interesse for bærekraftsfond

– Disse fondene har solgt seg selv. Dels fordi vi har sett en økende trend med ESG-aksjene rundt omkring i verden. Samtidig er det et enormt politisk og samfunnsmessig etterspørsel, som gjør at det har blitt et fokus fra aktørene rundt, sier Mads Johannessen i Nordnet til FinansWatch.

Mads Johannessen e investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet

DNBs aksjer var mest omsatt i september på plattformen Nordnet med 94,2 millioner nettokjøpte aksjer, viser tall fra Nordnet.

Blant fondene ser derimot investeringsøkonom Mads Johannessen en tydelig interesse for ESG-aksjer og andre bærekraftsfond.

– Disse fondene har solgt seg selv. Dels fordi vi har sett en økende trend med ESG-aksjene rundt omkring i verden. Samtidig er det et enormt politisk og samfunnsmessig etterspørsel, som gjør at det har blitt et fokus fra aktørene rundt, sier Johannessen til FinansWatch.

DNB har blant annet en solid tilstedeværelse med grønne fond, som Johannessen mener bidrar til at aksjen er mye omsatt.

– Da blir det et naturlig fokus på markedet, når noe går bra får det mer mer oppmerksomhet. Enkelte av bærekraftsfondene har gjort det best i år sammenlignet med globale fond som ikke har gjort det like godt i lys av koronakrisen.

Kapitalforvalter styrker det nordiske teamet  

Svakere første halvår for EQT – måtte skyve på exitaktiviteter

99 prosent av konkurrentene slår Nordnets «smarte porteføljer» – Norgessjefen er langt fra fornøyd  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch