Sanner: – Jeg har en klar forventning om at banker bidrar til å opplyse om gebyr og honorar i fondsmarkedet

Sanner skryter av Finanstilsynet, hever pekefingeren til bankene og gir Dagens Næringsliv honnør før artikler om priskutt.
Finansminister Jan Tore Sanner. | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner. | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Dagens Næringsliv publiserte en rekke artikler om prising av fond og hvordan banker og forvalterselskaper har tjent milliarder mer på å selge aktive aksjefond fremfor billigere indeksfond.

Nå får Dagens Næringsliv skryt av finansminister Jan Tore Sanner.

– DN fortjener honnør for å ha satt denne saken på dagsordenen. Det er forbrukerne og pensjonssparerne som taper på at banker og andre i fondsmarkedet tar for høye gebyrer. Når forbruker ikke får gevinsten av en aktiv forvaltning, er det åpenbart at forbrukerne må bruke sin forbrukermakt. Bankene og foretakene må legge til rette for god informasjon til dem som er i fondsmarkedet, sier finansminister Jan Tore Sanner til Dagens Næringsliv.

Sanner har også en klar forvetning til bankene at de skal opplyse om gebyr og honorar.

– Jeg er overrasket av at konkurransen ikke virker bedre enn det den har gjort så langt. Derfor er det bra at DN bidrar til opplyst debatt. Jeg har en klar forventning om at banker og andre i fondsmarkedet bidrar til å opplyse om gebyr og honorar, slik at man som forbruker har muligheter til å sammenligne. Finanstilsynet gjør også en viktig jobb gjennom sitt tilsyn, sier Sanner.

 

 

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også