FinansWatch

Sanner: – Jeg har en klar forventning om at banker bidrar til å opplyse om gebyr og honorar i fondsmarkedet

Sanner skryter av Finanstilsynet, hever pekefingeren til bankene og gir Dagens Næringsliv honnør før artikler om priskutt.

Finansminister Jan Tore Sanner. | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Dagens Næringsliv publiserte en rekke artikler om prising av fond og hvordan banker og forvalterselskaper har tjent milliarder mer på å selge aktive aksjefond fremfor billigere indeksfond.

Nå får Dagens Næringsliv skryt av finansminister Jan Tore Sanner.

– DN fortjener honnør for å ha satt denne saken på dagsordenen. Det er forbrukerne og pensjonssparerne som taper på at banker og andre i fondsmarkedet tar for høye gebyrer. Når forbruker ikke får gevinsten av en aktiv forvaltning, er det åpenbart at forbrukerne må bruke sin forbrukermakt. Bankene og foretakene må legge til rette for god informasjon til dem som er i fondsmarkedet, sier finansminister Jan Tore Sanner til Dagens Næringsliv.

Sanner har også en klar forvetning til bankene at de skal opplyse om gebyr og honorar.

– Jeg er overrasket av at konkurransen ikke virker bedre enn det den har gjort så langt. Derfor er det bra at DN bidrar til opplyst debatt. Jeg har en klar forventning om at banker og andre i fondsmarkedet bidrar til å opplyse om gebyr og honorar, slik at man som forbruker har muligheter til å sammenligne. Finanstilsynet gjør også en viktig jobb gjennom sitt tilsyn, sier Sanner.

 

 

 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch