Andelen misligholdte forbrukslån øker

For banker med forbrukslån som hovedgeskjeft var 23 prosent av lånene misligholdt. Det kommer frem i Finanstilsynets ferske resultatrapport for finansforetak.
Direktør i Finanstilsynet, Morten Baltzersen. | Foto: Finanstilsynet
Direktør i Finanstilsynet, Morten Baltzersen. | Foto: Finanstilsynet

For banker har særlig lavere tap på utlån bidratt positivt sammenlignet med fjorårets første kvartal, skriver Finanstilsynet i sin resultatrapport for finansforetak.

Bankene fikk et samlet resultat før skatt som tilsvarte 1,1 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital i første kvartal av 2021. Det er 0,4 prosentpoeng høyere enn i samme periode ett år tidligere. Hovedgrunnen til økningen i  resultatene er lavere tap på utlån.

Bankenes renteinntekter var lavere enn året før. Det bidro til en økning i forholdet mellom kostnader og inntekter. Samtidig har bankenes utlånsvekst til innenlandske bedriftskunder avtatt det siste året, samtidig som veksten til personkunder var stabil.

Andelen misligholdte forbrukslån fortsetter å øke, og utgjorde 15 prosent av utlånene ved utgangen av første kvartal. For banker med forbrukslån som hovedgeskjeft var 23 prosent av lånene misligholdt. Til sammenligning utgjorde misligholdet i alle norske banker 0,9 prosent av utlån ved utgangen av første kvartal.

DNB fikk krass hvitvaskingskritikk – konsernsjefen fikk 80 prosent av maksbonus 

Fintech-selskapene i Norge har mistet tålmodigheten med Finanstilsynet 

Skatteetaten kan pålegge arbeidsgivere å opprette pensjonsordning 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også