Harald Johannessen er ny juridisk direktør i Skatteetaten

Johannessen kommer fra stillingen som leder for den sentrale skattefunksjonen i DNB, Group Tax. Han tiltrer stillingen 1. september.
Harald Johannessen tiltrer stillingen 1. september og toppledergruppen i Skatteetaten består av seks kvinner og fem menn. | Foto: Skatteetaten
Harald Johannessen tiltrer stillingen 1. september og toppledergruppen i Skatteetaten består av seks kvinner og fem menn. | Foto: Skatteetaten

– Vi har sett etter en leder som forstår de samfunnsendringene vi står overfor, der digitaliseringen og internasjonale forhold vil påvirke regelverksutviklingen fremover. Jeg er trygg på at Harald Johannessen med sin brede erfaring fra finans og skatterett, erfaring og kontakt med Skatteetaten i flere roller, vil ta dette arbeidet videre i riktig retning, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding.

Johannessen skal lede Juridisk avdeling i Skattedirektoratet, og blir øverste ansvarlige for juridiske spørsmål i etaten. Han kommer fra stillingen som leder for den sentrale skattefunksjonen i DNB, Group Tax. Før det har han vært advokat og partner i advokatfirmaet Selmer, og han har tidligere jobbet flere år i skattelovavdelingen i Finansdepartementet. I tillegg har han erfaring fra Skatteklagenemnda.


– Regelverksutviklingen fremover skal ivareta mange hensyn. Både det internasjonale perspektivet og de store endringene gjennom digitalisering vil kreve mye av oss. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med dyktige medarbeidere i Skatteetaten, samarbeid med Finansdepartementet, internasjonale kollegaer og andre aktører, sier Johannessen i pressemeldingen.

Johannessen tiltrer stillingen 1. september og toppledergruppen i Skatteetaten består av seks kvinner og fem menn.

– Med Harald Johannessen får vi en juridisk direktør som har bred, solid og lang erfaring fra juridisk arbeid, og som vil kunne bidra i det videre arbeidet med å sikre riktig rettsanvendelse og regelverksutvikling på alle Skatteetatens forvaltningsområder i årene fremover, sier skattedirektør Schanke Funnemark.

Skatteetaten kan pålegge arbeidsgivere å opprette pensjonsordning 

Uføretallene bekymrer Odd Arild Grefstad mest 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også