Skatteetaten med milliardkrav mot Storebrand

Storebrand mottok i helgen et vedtak fra Skatteetaten som gjelder den «usikre skatteposisjonen for inntektsåret 2015»  Styret bestrider det rettslige grunnlaget for Skatteetatens tolkning, men dersom Skatteetatens foreløpige utkast til vedtak står seg, kan Storebrand skylde om lag 1,3 milliarder kroner i skatt.
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrand mottok i helgen et vedtak fra Skatteetaten som gjelder den «usikre skatteposisjonen for inntektsåret 2015, hvor Skattekontoret endrer Storebrand Livsforsikring AS' skattefastsetting for 2015,» står det i pressemeldingen.

Storebrand derimot gjør ikke endringer i regnskapet basert på vedtaket, da styret i Storebrand bestrider det rettslige grunnlaget for Skatteetatens tolkning.

Skatteetatens vedtak er basert på tilsvarende grunnlag som fremkom i et utkast til vedtak som Storebrand mottok den 23. mai 2019 – et grunnlag Storebrand også har bestridt.

– Storebrand har konsultert flere eksterne skatteeksperter som støtter Storebrands tolkning av regelverket. Styret anser derfor at det er sannsynlighetsovervekt for at Skattekontorets syn ikke fører frem og at dette derfor ikke føres som en skattekostnad i regnskapene, sier kommunikasjonsdirektør Margrethe Assev i Storebrand til Finansavisen.

I børsmeldingen fra mai står det blant annet at «Dersom Skatteetatens foreløpige utkast til vedtak blir stående etter en rettskraftig dom, vurderer Storebrand at det vil oppstå en skattekostnad for selskapet på om lag 1,3 milliarder kroner. Hvis Skatteetaten fatter et endelig vedtak vil Storebrand være i betalbar skatteposisjon.»

– En endelig avklaring på saken vil trolig først kunne komme etter at saken er avgjort enten i Skatteklagenemda eller i rettsapparatet. En endelig rettslig avklaring er ventet å ta flere år, sier  Assev videre.

Storebrand føler seg godt foreberedt til EUs taksonomi trer i kraft

Storebrand har flere av de grønne fondene med dårligst avkastning  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også