FinansWatch

Finans Norge savner lik tilgang til informasjon for privat og offentlig pensjon

Tilgang til informasjon hos Skatteetaten og NAV er et viktig verktøy for leverandører av pensjon i privat næringsliv. Men for offentlig sektor mangler denne tilgangen.

Stefi Kierulf Prytz er direktør for Liv og Pensjon i Finans Norge. | Foto: CF-Wesenberg

Gjennom å la pensjonsleverandører koble seg direkte til NAV og Skatteetatens databaser med informasjon om inntekt, trygd og skatt forenkles og effektiviseres arbeidet pensjonsleverandørene gjør for bedriftene.

Ved å automatisere denne datatransporten fremfor å hente inn data fra virksomhetene selv blir pensjonsutregningen også mer presis. Tjenesten som skal sørge for denne datatransporten regnes med å settes i drift 15. august i år.

Men hittil er det bare leverandører til privat sektor som har fått vedtatt denne tilgangen. Leverandører til offentlig sektor har ikke fått et slikt vedtak ennå.

– Finans Norge har oversendt forslag til konkrete hjemmelsendinger som må på plass til Finansdepartementet, og vi hadde håpet at regjeringens finansmarkedsmelding skulle signalisere at det arbeides med dette i regjeringen, sier Stefi Kierulf Prytz, direktør for liv og pensjon i Finans Norge i en melding.

Ettersom alle arbeidsgivere allerede rapporterer inntekt og skatt til Skatteetaten og NAV, også i det offentlige, gir det ifølge Finans Norge ikke mening at pensjonsleverandører til offentlig sektor må gjøre denne jobben to ganger, en gang til myndighetene og en gang til pensjonsleverandøren.

Gjensidige: – Vi har en mye sterkere posisjon her hjemme enn ute

Pensjonsselskaper jekker opp gebyret for den som blir arbeidsledig

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch