FinansWatch

ESG-indeks dropper Tesla

Elon Musk kaller ESG-indeks svindel etter å ha blitt kastet ut av The S&P 500 ESG Index.

S&P Dow Jones Indices har kastet Tesla ut av ESG-indeksen. Eier av selskapet, Elon Musk, kaller indeksen svindel. | Foto: AP Photo/Susan Walsh

Dette skriver New York Times. Indeksen kastet ut Elon Musks selskap Tesla , grunnet måten bilprodusenten håndterte beskyldninger om rasediskriminering på fabrikken i California på.

ESG-indekser skal si noe om selskapers evne til å overholde bærekraftstandarden ESG (Environmental, Social and Governance - miljø og sosiale forhold og eierstyring)

E24 viser til at The S&P 500 ESG Index kunngjorde avgjørelsen i et blogginnlegg og viser til at Tesla har hatt et «relativt stabilt» resultat på indeksen det siste året, men at sammenlignbare selskaper i gruppen for biler og deler har forbedret seg.

Indeksleverandøren trekker også frem andre bekymringer, som arbeidsforhold og selskapets håndtering av det amerikanske transporttilsynets (NHTSA) etterforskning av ulykker som er koblet til bilenes kjøreassistentsystemer, ifølge E24.

– Du kan ikke bare ta et selskaps egenerklæring for god fisk, du er nødt til å se på dets handlinger på tvers av alle disse dimensjonene, sier direktør for ESG-indeksens Margaret Dorn i et intervju med Reuters, skriver E24.

Mener markedet kan ha misforstått hensikten med nytt bærekraft-regelverk

Endrer metode for å beregne ESG-risiko

Bærekraftsleder mener ingen kan kalle seg «best på bærekraft» ut fra en rangering

– Finansselskapene skal være forsiktige med å si at de er best på bærekraft

Fem finansinstitusjoner troner på toppen av hver sin bærekraftsranking

Sjefanalytiker om ESG-rating: – Ingen tvil om at dette er business

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch