FinansWatch

Sjefanalytiker om ESG-rating: – Ingen tvil om at dette er business

Flere bedrifter melder at de er ledende på bærekraft, etter å ha havnet på topplister i ESG-målinger. Målingene på bærekraft skal hjelpe investorer til å se hvilke selskaper som jobber ordentlig med ESG-målene. Mange ulike selskaper tilbyr slike ratinger - men det hersker forvirring rundt hva som faktisk måles og hvordan dataene er samlet inn.

– At det er så mange ulike ratinger gjør det vanskelig, sier Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea. | Foto: Nordea

Målingene som skal si noe om selskapers evne til å overholde bærekraftstandarden ESG (Environmental, Social and Governance - miljø og sosiale forhold og eierstyring) er kilde til forvirring:  

Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea, viser til at ett selskap i verste fall kan risikere å være med i svært mange ratinger og målinger – og få ulikt resultat avhengig av hvem som har utført målingen. 

Saltvedt trekker frem at det i 2018 var mer en 600 ESG-ratinger og målinger globalt, ifølge Sustainability. Dette kommer frem i en rapport fra Financial Times Moral Money Forum i mai i år. Selskaper og investorer er frustrerte over «alfabet-suppen» som ESG-målinger med ulike rammeverk innebærer, heter det i rapporten, som blant annet oppsummerer situasjonen på følgende vis: 

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger