FinansWatch

Sjefanalytiker om ESG-rating: – Ingen tvil om at dette er business

Flere bedrifter melder at de er ledende på bærekraft, etter å ha havnet på topplister i ESG-målinger. Målingene på bærekraft skal hjelpe investorer til å se hvilke selskaper som jobber ordentlig med ESG-målene. Mange ulike selskaper tilbyr slike ratinger - men det hersker forvirring rundt hva som faktisk måles og hvordan dataene er samlet inn.

– At det er så mange ulike ratinger gjør det vanskelig, sier Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea. | Foto: Nordea

Målingene som skal si noe om selskapers evne til å overholde bærekraftstandarden ESG (Environmental, Social and Governance - miljø og sosiale forhold og eierstyring) er kilde til forvirring:  

Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea, viser til at ett selskap i verste fall kan risikere å være med i svært mange ratinger og målinger – og få ulikt resultat avhengig av hvem som har utført målingen. 

Saltvedt trekker frem at det i 2018 var mer en 600 ESG-ratinger og målinger globalt, ifølge Sustainability. Dette kommer frem i en rapport fra Financial Times Moral Money Forum i mai i år. Selskaper og investorer er frustrerte over «alfabet-suppen» som ESG-målinger med ulike rammeverk innebærer, heter det i rapporten, som blant annet oppsummerer situasjonen på følgende vis: 

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch