FinansWatch

Mener markedet kan ha misforstått hensikten med nytt bærekraft-regelverk

– Jeg tror ikke hensikten er å lage et «skuddsikkert» klassifiseringssystem som gir endelige svar, sier Matthew Smith, leder av KPMGs satsning på bærekraftig finans, om EU-regelverket SFDR.

– Kundene opplever kravene som utydelige, og jeg sitter selv med mange spørsmål. Så det er ikke rart at folk sliter med dette. Jeg håper EU fortsetter med sin tydelige korrespondanse, det hjelper markedet til å ta riktige valg, sier Matthew Smith, leder for bærekraft i KPMG. | Foto: KPMG

Flere aktører FinansWatch snakker med sier de opplever det som uklart hvordan finansforetak og forvaltere skal kategorisere sine grønne fond under EUs nye regelverk SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation), som trer i kraft i Norge i år.

Fondene klassifiserer seg selv for artikkel 6, 8 eller 9, som skal si noe om hvor bærekraftig fondene jobber. (Se faktaboks nederst i saken).

Denne uken etterlyste blant annet Andreas Friis, direktør for Sustainability Hub Norway (S-HUB), debatt om bærekraftsklassifiseringen og en opprydding i hva som er lov til å hevde når det komer til hvor bærekraftig man jobber. Videre mener professor Bruno Gerard ved institutt for finans på BI at det er flere problemer med måten man klassifiserer fond opp mot bærekraft på.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch