FinansWatch

Bærekraftsselskap får leke i Finanstilsynets sandkasse

Fintech-selskapet R8Me er tatt opp i Finanstilsynets regulatoriske sandkasse

Ingvild Nistad er daglig leder i R8Me. | Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Finanstilsynet har tatt opp fintech-selskapet R8Me i sin regulatoriske sandkasse. Det skriver tilsynet på sine nettsider fredag.

Molde-baserte R8Me sitt mål er å utvikle en løsning som automatiserer måling av bærekraft i virksomheter. Målingene skal synliggjøres for både virksomheten selv og dens interessenter innenfor områder som økonomiske, sosiale og miljømessige forhold.

Målgruppen er små og mellomstore foretak som selv ikke ha ressurser til å gjennomføre bærekraftsmålinger effektivt med interne ressurser.

Dataene skal i størst mulig grad hentes inn fra etablerte systemer og offentlige registre.

– Løsninger for automatisert måling av bærekraft i foretak vil kunne ha betydelig samfunnsmessig nytte. Norge er ett av landene i Europa som har kommet lengst i digitaliseringen av samfunnet. Det gir et godt utgangspunkt for denne typen løsninger, sier koordinator for Finanstilsynets regulatoriske sandkasse, Johan Aasen, i en pressemelding.

R8Me blir det fjerde prosjektet i sandkassen. Sparebank 1 SR-Bank, Quesnay og Abendum er de andre virksomhetene som har eller har hatt prosjekter i ordningen. I tillegg samarbeider Finanstilsynet om et prosjekt hvor Finterai er tatt opp i Datatilsynets sandkasse.

Finanstilsynet og Datatilsynet jobber sammen om regulatorisk sandkasse

Færre søkere til regulatorisk sandkasse – vurderer løpende opptak

Lover at reguleringen av banksektoren ikke skal påføre mindre banker unødig strenge krav

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch