TV2: Finansdepartementet vil ikke gi offentligheten innsyn i ansettelsesprosessen av ny sentralbanksjef

Regjeringen skal snart utnevne ny sentralbanksjef. Valget står mellom Norges Banks visesentralbanksjef Ida Wolden Bache og tidligere statsminister Jens Stoltenberg.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). | Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). | Foto: Terje Pedersen / NTB

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vill ikke legge frem dokumenter eller svare på spørsmål som kan gi svar på hvorfor og hvordan tidligere statsminister Jens Stoltenberg ble oppfordret til å søke jobben som sentralbanksjef, det skriver TV2.

TV2 har bedt om innsyn i 15 dokumenter som er sendt til eller fra Finansdepartementet, og som omhandler søknadsprosessen. Fjernsynskanalen har fått avslag fordi departementet mener at medarbeidere som deltar i ansettelses prosessen skal kunne ha en fri og fortrolig dialog for å kunne  diskutere ideer og forslag i en fortrolig atmosfære.

TV2 har fått innsyn i et dokument. I det dokumentet kom det frem at Finansdepartementet gjennomførte møter med lovavdelingen i Justisdepartementet for å kartlegge mulige habilitetsproblemer dersom Norges tidligere statsminister søkte på jobben, få dager senere søkte Stoltenberg på jobben.

Finansdepartementet: Ingen har trukket seg

Finansdepartementet med avklaringer rundt reglene for IRB-banker

Skal legge frem klimarisiko-undersøkelse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også