FinansWatch

Skal legge frem klimarisiko-undersøkelse

Over 40 norske finansforetak har testet et verktøy for å vurdere investeringsporteføljers klimarisiko ved ulike klimascenarioer. Nå er resultatet klart.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Finansdepartementet og Klima- og miljødepartementet inviterte i fjor 40 norske finansinstitusjoner til å være med å teste verktøyet PACTA (Paris Agreement Capital Transition Assessment) på frivillig basis.

Onsdag legges resultatet av undersøkelsen frem.

Testen ble gjennomført av 2 Degrees Investing Initiative. Institusjonene representerer en stor del av den norske finanssektoren, og i testen ble institusjonenes porteføljer og tilhørende klimarisiko vurdert opp mot ulike klimascenarioer, ifølge en pressemelding fra regjeringen.

PACTA-verktøyet identifiserer hvor stor andel av investeringene fra finansforetakene som er eksponert mot ulike klimarelaterte sektorer, som for eksempel olje, gass, fornybar energi og kull.

Testen viser også hvordan de norske resultatene skiller seg fra det globale gjennomsnittet og fra andre land der samme studie har blitt gjennomført. Hvordan porteføljenes klimarisiko kan endre seg over tid som følge av planene til selskapene som finansforetakene er investert i blir også vurdert.

Storebrand kåret til det beste forsikringsselskapet i verden på bærekraft

Nordea: – Topp fem-rangering innen ESG er en god anerkjennelse

Blackrock: De neste 1000 enhjørningene blir grønne selskaper 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch