FinansWatch

Blackrock: De neste 1000 enhjørningene blir grønne selskaper

Lederen for verdens største kapitalforvalter er tydelig i sin tro på ESG-investeringer.

Arkivbilde. Toppsjef Larry Fink i Blackrock. | Foto: NTB/AP Photo/Mark Lennihan

I stitt årlige brev til Blackrocks kunder skriver toppsjef Larry Fink at de neste 1000 enhjørningene vil være grønne selskaper. En enhjørning er i investeringssammenheng et unikt oppstartsselskap som er verdsatt til over én milliard dollar. Paypal og Klarna er blant selskapene i kategorien.

Brevet er gjengitt av blant annet CNBC.

Ifølge Fink er ikke årsaken til at Blackrock investerer i enhjørninger eller antatte enhjørninger idealisme, men fordi bærekraft er god butikk og noe kundene i stadig større grad etterspør.

Mange av historiens største enhjørninger har vært teknologiselskaper som Meta (Facebook) og Alphabet (Google). Men teknologiselskapenes era skal i denne sammenheng være over, ifølge Fink, og må vike for selskaper som vil gjøre verden mer bærekraftig.

«Jeg tror avkarboniseringen av den globale økonomien kommer til å skape den største investeringsmuligheten i vår levetid», skriver Fink i brevet.

Fink og Blackrock er imidlertid tydelige på at avkarboniseringen av næringsliv og samfunn ikke vil skje raskt. Mange bærekraftige løsninger er fremdeles dyrere enn mindre bærekraftige alternativer, og mange verdensborgere har rett og slett ikke råd til å være med på å gjøre verden grønnere før det blir billigere.

Axactor får bank på børsen etter melding om svakt resultat fra innkreving

Storebrand Eiendom med offensive planer: – Vi skal være en «gateway to the Nordics»

Danske Invest Management i Norge får ny leder 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch