Axactor får bank på børsen etter melding om svakt resultat fra innkreving

Inkassoselskapet har ikke klart å realisere nok av fordringene de har kjøpt og må reevaluere porteføljen sin med over 400 millioner kroner.
Adm. dir. Johnny Tsolis i Axactor. | Foto: Axactor
Adm. dir. Johnny Tsolis i Axactor. | Foto: Axactor

Axactor skriver i en børsmelding tirsdag at de ikke har klart å kreve inn nok av fordringene de har utestående og dermed må skrive ned verdier for 43 millioner euro i fjerde kvartal. Det tilsvarer 430 millioner kroner.

I tredje kvartal klarte Axactor å kreve inn 89 prosent av fordringene sine. I fjerde kvartal steg tallet til 91 prosent, men for at et inkassoselskap av denne typen skal være lønnsomt må raten ligge rundt 100 prosent over tid.

Selskapet skriver i børsmeldingen at mesteparten av fordringene de ikke får drevet inn stammer fra porteføljekjøp i oppstartsfasen til Axactor.

Porteføljene består av fordringer mot svenske, spanske, italienske og tyske skyldnere.

Axactor vil gå gjennom avtalene sine med utenlandske kunder de mener ikke overholder avtalevilkårene for å unngå lignende situasjoner i fremtiden.

– Jeg er helt overbevist om at Axactor er på rett vei. Vi kjøper porteføljer til attraktive priser og har en investeringskapasitet på nesten tre ganger erstatnings-utgifter. Kundetilfredsheten er svært høy, vi forbedrer effektiviteten og reduserer finansieringskostnadene. Vi er godt posisjonert for å lykkes fremover, sier administrerende direktør Johnny Tsolis i Axactor i børsmeldingen.

Axactor-aksjen har falt 10,67 prosent gjennom dagen etter at nyheten ble kjent.

Storebrand Eiendom med offensive planer: – Vi skal være en «gateway to the Nordics»

Flekkefjord Sparebank satser i Mandal

SDC mener samarbeidet med Lokalbank-alliansen gjør produktet deres bedre tilpasset Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også