Finansdepartementet leverer forslag til endring i Solvens II-direktivet

Finanstilsynet har på oppdrag fra Finansdepartementet kommet frem til at det er ønskelig å utvide virkeområdet til finansforetaksforskriften kapittel 21a til å omfatte forsikringsforetak.
Høringsforslag fra Finansdepartementet om Solves II-direktivet. | Foto: Lise Åserud / NTB
Høringsforslag fra Finansdepartementet om Solves II-direktivet. | Foto: Lise Åserud / NTB

Finansdepartementet har levert en høring om endringer i finansforetaksforskriften om lovvalg ved reorganisering og avvikling av forsikringsforetak, skriver departementet i en pressemelding.

Finanstilsynet fikk i oppdrag å utarbeide utkast til gjennomføring av EØS-regler som svarer til Solvens II-direktivet, nærmere bestemt artiklene 285-292. Artiklene inneholder bestemmelser knyttet til lovvalg ved reorganisering og avvikling av forsikringsforetak.

Slik som reglen er i dag, står det at lovvalg for reorganiserings- og avviklingstiltak, er lovgivningen i forsikringsforetakets hjemstat som skal legges til grunn for reorganiseringen eller avviklingen. Det finnes diverse unntak fra disse reglene.

Finanstilsynet mener nå at ved å utvide finansforetaksforskriften kapittel 21a til å omfatte forsikringsforetak, blir reglene om reorganisering og avvikling av kredittinstitusjoner og forsikringsforetak samlet på samme sted. Og ønsker at Solvens II-direktivet artikkel 267 utvides til å omfatte forsikringsforetak.

Høringsinstansens merknader bes sendes inn innen 10. desember 2021.

Finansdepartementet utreder EØS-regler om bærekraftsrapportering

Regjeringen foreslår ny skatteordning for ansatteopsjoner

Forenklingsutvalget er satt 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også