Analytikere tror de aller største bankene vil sette opp boliglånsrenten raskt

Flere analytikere tror det er de største bankene som kommer til å heve sine boliglånsrenter først. Dette skriver Dagens Næringsliv, etter at Norges Bank torsdag hevet Norges Bank styringsrente fra null til 0,25 prosent.
Sentralbanksjef Øystein Olsen satte opp styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. | Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Sentralbanksjef Øystein Olsen satte opp styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. | Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Analytiker i Sparebank 1 Markets, Nils Christian Øyen sa torsdag til FinansWatch at han mener de bankene som ikke setter opp sin rente gjør dette ut av en markedsføringsstrategi.

– Det er jo seks ukers varslingsfrist, så da er man i november allerede allikevel.

De bankene som ikke setter opp renten vil få en marginskvis. Det er en form for en markedsføringskostnad. De vil få en negativ effekt på fire til fem uker. Se på det som en dyr markedsføringskostnad, så er det mulig å hente det igjen senere, sier Øyen til FinansWatch.

– Jeg tror DNB kommer til å være ganske raskt ute med å sette opp boliglånsrenten, og at de store sparebankene kommer til å følge ganske raskt. Noen mindre banker og Bulder kommer nok til å vente litt, sier analytiker Christoffer Adams i Kepler Cheuvreux, til dn.no.

Analytiker Nils Christian Øyen i Sparebank 1 Markets sier til avisen at han tror bankene raskt vil komme på banen og hever renten inntil 25 prosentpoeng.

Han får støtte fra analysesjef Johan Ström i Carnegie, som er enig i at bankene vil sette opp boliglånsrentene med inntil 25 prosentpoeng, ifølge DN.

Analytiker om bankenes rentegaranti: – Et rent markedsføringsstunt

Landkreditt Bank hever ikke renten

Styringsrenten påvirker ikke motsyklisk kapitalbuffer 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også