Landkreditt Bank hever ikke renten

Landsbruks- og personbanken Landkreditt kommer ikke til å heve lånerentene sine etter denne ukens heving av styringsrenten.
Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt Bank. | Foto: Bjørn H. Stuedal
Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt Bank. | Foto: Bjørn H. Stuedal

Landkreditt Bank skriver i en pressemelding at de ikke hever renten på landbrukslån og boliglån for sine kunder etter at Norges Bank i dag hevet styringsrenten fra null til 0,25 prosent.

– Vi velger å la rentene våre forbli uendrede nå, til glede for våre kunder i både landbruket og i personmarkedet, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt i pressemeldingen. 

Deres nominelle renter starter for tiden på 1,99 prosent for landbrukslån og 1,55 prosent for boliglån. De tror beslutningen vil styrke konkurransekraften deres.

– Vi er opptatt av at norske bønder skal ha best mulig betingelser og en forutsigbar økonomi. Nå rører vi ikke rentene våre, og tilbyr fortsatt landbrukslån til priser på et historisk lavt nivå, sier Lønnum. 

Landkreditt er en nisjebank for mange, men tilbyr boliglån til alle. De har ligget godt an på rentebarometrene de siste årene.

– Det er varslet både stigende renter og høye strømpriser fremover. Ved å beholde våre renter på samme lave nivå nå, håper vi å kunne bidra til mer forutsigbarhet og kanskje lette bekymringer for noen, sier Lønnum. 

Sbanken bekrefter rentegaranti – også for nye kunder

Norges Bank setter opp styringsrenta til 0,25 prosent

KLP Banken: Endrer ikke boliglånsrenten  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også