FinansWatch

Analytiker om bankenes rentegaranti: – Et rent markedsføringsstunt

I dag kom nyheten fra Norges Bank om at styringsrenta blir hevet til 0,25 prosent. Flere banker ønsker å beholde rente sine på et lavt nivå, men analytikere forventer at bankene kommer etter.

Bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities mener rentehevingen er positiv for bankbransjen. | Foto: Terje Pedersen/NTB, Arctic Securities

I dag hevet Norges Bank styringsrenta fra null til 0,25 prosent. Til tross for at dette var unisont ventet har flere banker sagt at de ikke vil heve renten. Sbanken og Bulder Bank er for eksempel to av bankene som har gitt kundene sine en rentegaranti ut 2021. Det mener analytikerne kun er markedsføring.

– Noen banker har lovet å holde renten uendret ut året, og det ser vi på som et rent markedsføringsstunt. Jeg forventer at også de setter opp renten tidlig i 2022. Sbanken er i en litt spesiell situasjon og ønsker å beholde eksisterende kunder, mens Bulder Bank er veldig ivrige på vekst. Det blir interessant å se hvor lenge det går før de som beholder renten uendret gjør noe, sier bankanalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities til FinansWatch.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger