FinansWatch

Mann tiltalt for grov hvitvasking av midler fra koronabedrageri

En 36 år gammel mann er tiltalt for grov hvitvasking knyttet til bedragerier av Navs lønnskompensasjonsordning i forbindelse med koronapandemien.

Illustrasjonsbilde. Vestfold Tingrett i Horten. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mannen er også tiltalt for grov hvitvasking av andre forhold som politiet har avdekket i forbindelse med etterforskningen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Tiltalen omfatter tre tilfeller av grov hvitvasking på til sammen 2.110.000 kroner. Ifølge tiltalen skal 1.310.000 kroner av beløpet ha kommet fra lønnskompensasjonsordningen i perioden mars til juli 2020.

– Politiet mener mannen har vært en del av et hvitvaskingsnettverk som raskt overførte pengene videre etter utbetaling fra Nav, heter det i pressemeldingen.

Saken er berammet i Vestfold tingrett den 7. desember i år.

Oslo politidistrikt og Økokrim etterforsker flere lignende koronabedragerier. Flere er allerede dømt eller siktet for bedragerier eller hvitvasking av utbytte.

Meglerhuset Pareto dømt til å betale millionerstatning til britisk bank

Finfluenser står tiltalt for bedrageri i Søndre Østfold tingrett

Dette sier de nye regjeringspartiene om finansbransjen 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch