FinansWatch

Meglerhuset Pareto dømt til å betale millionerstatning til britisk bank

Lagmannsretten har tilkjent Investec Bank 7,5 millioner kroner i erstatning fra Pareto. Meglerhuset skal ha holdt tilbake informasjon i forbindelse med et lån.

Meglerhuset Pareto må betale 75, millioner i erstatning til britisk bank. | Foto: PR

Investec Bank utbetalte i juli 2015 et lån på 38 millioner amerikanske dollar, som den gang tilsvarte rundt 300 millioner norske kroner, til seks nyetablerte, norske aksjeselskap. Meglerhuset Pareto Securities var tilrettelegger.

Lånene var sikret med pant i skip i hovedsak i Brasil. Rett før transaksjonen fant sted fikk ansatte i Pareto informasjon om at en brasiliansk aktør, som sto for driften av flere av skipene, hadde flere ubetalte krav og at det var rettstvister rundt skipene. De ansatte i Pareto informerte likevel ikke Investec om dette.

Da saken var oppe i Oslo tingrett i fjor, tapte Investec på alle punkter, og ble samtidig dømt til å betale drøyt 17 millioner kroner i sakskostnader.

Lagmannsretten ga imidlertid banken delvis medhold. De mener at det at Pareto ikke informerte Investec om problemene, ikke kan forklares på en annen måte enn at de fryktet at informasjonen kunne gjøre at banken trakk seg, og at Pareto dermed ville gå glipp av 2,5 millioner dollar de skulle få i godtgjørelse.

Investec ble dermed tilkjent 7,5 millioner kroner, som tilsvarer beløpet selskapet tapte på lånet.

Investec hadde også saksøkt Pareto Business Management, som var forretningsfører for de nyetablerte aksjeselskapene, og to Pareto-ansatte. Lagmannsretten forkastet anken på punktene som gjaldt disse, og banken må betale samlede sakskostnader på til sammen drøyt 8 millioner kroner.

Pareto Bank om ESG-regler av grønne lån: – Det er ikke en ordentlig klassifisering

DNB lanserer ny digital tjeneste der folk kan kartlegge sitt økonomiske DNA

Storebrand lanserer nytt fond 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch