Finfluenser står tiltalt for bedrageri i Søndre Østfold tingrett

En 22 år gammel mann står tiltalt for bedrageri etter å ha rotet bort 2,2 millioner kroner.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Sommeren 2018 overførte en ung fisker på Vestlandet 2,2 millioner kroner til en konto i Danske Bank som tilhørte selskapet Blackstar Capital & Partners. Fredrikstad-firmaet drev ifølge egne vedtekter med kjøp og salg av renteinstrumenter, valutaposisjoner, aksjer, råvarer og obligasjoner, det skriver Finansavisen.

Pengene fra fiskeren var et lån med en løpetid på to måneder til 20 prosent rente. Pengene skulle investeres i valutamarkedet, men den unge fiskeren så aldri pengene igjen.

Nå er en 22-åring som var største eier og styreleder i Blackstar Capital & Partners, tiltalt for lånebedrageri. Han må møte i Søndre Østfold tingrett om noen uker.

På nettet hevder han ifølge Finansavisen å være finansrådgiver, megler i obligasjonsmarkedet, valutatrader og serieentreprenør. Han er også en såkalt finfluenser og har opprettet en rekke kontoer i sosiale medier, hvor han blant annet svarer på finansielle spørsmål fra sine mange følgere.

22-åringen har også lagt ut mange bilder av seg selv, kledd i dyre merkeklær. Han har sjekket inn på luksushoteller og fasjonable restauranter i flere land, og blant annet feiret nyttårsaften i Cannes.

Ifølge Finansavisen har ikke 22-åringen fra Fredrikstad noen finansiell akademisk ballast.

Hans Thomas Revhaug hos Centrumsadvokatene i Fredrikstad forsvarer 22-åringen. Han har ingen kommentar til Finansavisen.

Les hele den grundige artikkelen til Finansavisen her.

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

Razzia mot finansdepartementet i Tyskland

Undersøkelse: 60 prosent av BI-studentene føler seg mer ensomme 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også