FinansWatch

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

Gikk du glipp av dette i sommer? I sommer skrev FinansWatch en serie med artikler om influensere som gir finansielle råd gjennom sosiale medier, såkalte finfluensere. I denne artikkelen finner du et sammendrag av serien.

Finansinspektør i Finansinspektionen, Carl Öhman, forklarte til FinansWatch at det har vært to domfellelser for markedsmanipulasjon gjennom sosiale medier i Sverige.

Finfluensere ble en snakkis i sommer. Både DNB og BN Bank poengterte ovenfor FinansWatch at autoriserte finansrådgivere ikke har muligheten til å konkurrere med finfluenserene.

– En bank har et ansvar for å forsikre seg om at kundene forstår risikoen i aksjemarkedene og at de må være forsiktige med privatøkonomien sin. Det får man ingen menighet av, sammenlignet med noen som lover følgerne sine å blir rike på kort tid, forklarte direktør for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite til FinansWatch.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger