Invidem: Bankenes felles virksomhet for kundeinnsikt er lansert

Seks av Nordens største banker startet i fjor et nytt selskap som skal øke kunnskapen om kundene. Nå er selskapet lansert.
Det er norske Marit Bø Bornstein, administrerende direktør i Invidem, leder selskapet fra Stockholm. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Det er norske Marit Bø Bornstein, administrerende direktør i Invidem, leder selskapet fra Stockholm. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

FinansWatch omtalte fellessatsingen fra DNB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB og Danske Bank - selskapet Invidem  -  i fjor sommer.

Da gikk de seks nordiske storbankene gikk sammen om å samle inn og selge kundeinformasjon med formål om å bedre kunne bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering, gjennom selskapet Invidem.

Torsdag forrige uke ble selskapet offisielt lansert, skriver Shifter.no

De seks bankene har til sammen et kundeforhold til cirka 2,5 millioner bedrifter i Norden. Selskapene må levere fra seg store mengder data, som navn på ledende personer og finansiell informasjon og eierstruktur.

– Vi samler inn all generisk selskapsinformasjon og verifiserer og validerer at den er korrekt for vi selger den videre til banker og andre finansielle aktører som må ha den for å kunne være «compliant» i myndighetenes øyne, sier norske Marit Bø Bornstein, administrerende direktør i Invidem, til Shifter. Bornstein leder selskapet fra Stockholm.

Storbanker starter felles selskap for bedre kundekunnskap

DNB lanserer ny digital tjeneste der folk kan kartlegge sitt økonomiske DNA 

DNB har tidoblet antallet ansatte som jobber mot hvitvasking: – Maskinlæring hjelper oss å fjerne «falske saker»

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også