Finanstilsynet advarer mot Alkon Financial Consultancy Group

Alkon har ikke konsesjon til å tilby investeringstjenester i Norge, men har i det siste kontaktet flere norske investorer.
Alkon hevder å ha konsesjon i Singapore, men myndighetene der avkrefter dette overfor Finanstilsynet. | Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv/AP
Alkon hevder å ha konsesjon i Singapore, men myndighetene der avkrefter dette overfor Finanstilsynet. | Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv/AP

Finanstilsynet skriver på sine nettsider at de nå advarer norske virksomheter mot å ta imot tjenestene til Alkon Financial Consultancy Group. Foretaket har ikke konsesjon til å drive finansvirksomhet i Norge.

Selskapet har den siste tiden kontaktet flere norske investorer for å tilby slike tjenester, skriver Finanstilsynet.

Alkon opplyser selv til dem de kontakter at de har konsesjon i Singapore og Sveits, men tilsynsmyndighetene i begge disse landene avkrefter at det er tilfelle.

«Dette inneber at Finanstilsynet ikkje har tilsynskontroll over selskapet eller har godkjent tenestene som selskapet tilbyr. Finanstilsynet tilrår derfor investorar om ikkje å inngå avtalar eller overføre verdiar til Alkon Financial Group», skriver Finanstilsynet.

Komplett Bank om potensielle svindelkontoer hos tysk samarbeidspartner: – Det ser ikke ut til at vi er berørt

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

Øystein Olsen ønsker å fratre sin stilling i februar 2022 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også