FinansWatch

Opprørsgruppen mener Konkurransetilsynets foreløpige varsel er en delseier

Opprørsgruppen kjemper for at DNBs kjøp av Sbanken ikke skal gjennomføres. De er fornøyde med at Konkurransetilsynet har varslet en mulig stans.

Faksimile av Facebook-siden «Redd Sbanken – Nei til DNB». | Foto: Skjermbilde: Facebook.com/Redd Sbanken - Nei til DNB

– Vi ser på dette som en delseier, sier Sbanken-kunde Christian Jahr til E24.

Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at DNBs kjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i markedet for sparing i fond. Derfor har tilsynet varslet en mulig stans av oppkjøpet.

– Vi frykter at Sbanken og DNB sammen vil bli så store at det svekker konkurransen, og kundene risikerer å måtte betale høyere priser, sa avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til FinansWatch.

– Ikke er rett frem for DNB

Christian Jahr er initiativtager til Facebook-gruppen «Redd Sbanken – Nei til DNB».

Gruppen har sendt inn et brev til Konkurransetilsynet med innvendinger mot oppkjøpet og ifølge Jahr er fondsmarkedet et av forholdene de har trukket frem.

– Sbanken har vært en premissgiver for hvor prisene på fondssparing skal ligge. Når de da blir kjøpt opp er det naturlig at Konkurransetilsynet ser nærmere på dette, sier Jahr til E24.

– Så får vi se hvor det ender, men det er ikke noen tvil om at dette betyr at det ikke er rett frem for DNB å overta denne banken, helt i tråd med det vi har påpekt i gruppen, legger han til.

– Interessant om DNB får nei

Den videre prosessen har tre mulige utfall. Konkurransetilsynet kan godkjenne oppkjøpet, stanse oppkjøpet eller partene kan tilby seg å komme med avhjelpende tiltak.

Professor Espen Ekberg trekker frem at DNB har fått «tillatelse til det meste av oppkjøp og fusjoner».

– Det er veldig interessant om DNB i denne saken til sist får nei fra myndighetene siden tanken hele tiden har vært at banken skal bygges opp. DNB har hatt et slags «carte blanche». Kanskje det ikke er sånn lenger, sa Ekberg til FinansWatch.

– Greit at tilsynet trenger mer tid

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB mener «det var helt som ventet at tilsynet ville trenge mer tid.».

– Vi er fornøyde med at alt som har med boliglån og andre bankprodukter er sjekket ut av saken, og tenker det er greit at de trenger mer tid på fond, skrev Midteide i en e-post til FinansWatch.

Kommunikasjonssjef Kristian Fredheim i Sbanken har uttalt til FinansWatch at Sbanken er spente på utfallet av Konkurransetilsynets videre granskning, men synes samtidig det er bra med grundig behandling.

Professor: – DNB har fått tillatelse til det meste av fusjoner og oppkjøp

DNB: Ikke aktuelt å omorganisere fondssalget nå

Sbanken er tilfreds med grundig behandling i Konkurransetilsynet

Ansatte i Sbanken får bonus for å bli i jobben til nyttår

Banktopp: Tror ikke en fusjon hindrer knallhard konkurranse 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch