FinansWatch

Tv-profiler vil lansere eget inkassoregister

To profiler fra «Luksusfellen» vil lansere et kommersielt inkassoregister som skal senke tiden det tar å få total oversikt over en persons inkassosaker.

Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim vil lansere et kommersielt inkassoregister i løpet av året. | Foto: Rune Bendiksen/TV3

Programlederne Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim i tv-programmet Luksusfellen har etablert et selskap som skal stable et inkassoregister på bena i løpet av 2021.

– Vi jobber med å lage et inkassoregister, så du kan finne dine inkassosaker samlet på én plass og få god oversikt, sier Hallgeir Kvadsheim til Nettavisen.

Å etablere et slikt register stiller strenge krav til kunnskap og håndtering av personvern og it-sikkerhet i tillegg til presisjon i dataene i løsningen.

– Vi har med oss IT-leder Tomas Haavet, som er god på GDPR og personvern, og seriegründer Rune Brunborg, som også er god på personvern, det regulatoriske og forretningsutvikling, sier Kvadsheim.

Kvadsheim og Drange sier at de i sine programmer bruker en ukes tid på å kartlegge økonomien til deltakerne. NAV bruker ifølge Kvadsheim inntil tre uker på jobben.

Innføringen av Gjeldsregisteret har gitt enklere tilgang til samlet informasjon om usikret gjeld for nordmenn. Flere, som Virke og Fair Group, har stilt seg positive til et slikt offentlig register for inkasso også.

Inkassoregisteret til Kvadsheim og Drange er et kommersielt initiativ som er avhengig av å ha mange betalende aktører som medlemmer for at løsningen skal være god nok til å ta betalt for.

Kvadsheim sier til Nettavisen at løsningen skal være gratis for privatpersoner, men koste penger for profesjonelle aktører.

Partner i Fair Group: – Kan ligge noen tapsbomber godt skjult

B2Holding med 30 prosent vekst i driftsresultat

Forbruksgjelden fortsetter å synke, men antall inkassosaker stiger 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch