FinansWatch

Virke Inkasso vil ha eget inkassoregister

Koronapandemien ga den første nedgangen i inkassovolum på mange år. Men Virke mener det er mer å gå på for å demme opp videre vekst.

Aleksander Holand Nordahl, leder i Virke Inkasso, ønsker seg et inkassoregister. | Foto: Gorm Gaare/Virke

Som FinansWatch skrev tidligere denne uken falt antallet inkassosaker i 2020, for første gang på mange år. Det ble totalt sendt ut 9,7 millioner inkassosaker og inkassovarsel i løpet av året, en nedgang på 3,65 prosent i forhold til 2019.

Faktiske inkassosaker falt fra 6,3 millioner til 6,0 millioner.

– Nedgangen i antall saker skyldes i all hovedsak ulike koronaeffekter. At næringslivet var mer tilbakeholdne med å sende saker til inkasso og at det totale forbruket falt er blant årsakene til at det ble registrert færre inkassosaker i 2020, sier Aleksander Holand Nordahl, leder i Virke Inkasso i en pressemelding.

I 2019 ble Gjeldsregisteret innført i Norge, det inneholder all usikret gjeld knyttet til norske personummer. Dette registeret letter kredittarbeidet til utlånsinstitusjoner og banker betraktelig og har fått mye av «æren» for at forbruksgjelden i Norge har gått ned.

Nordahl i Virke Inkasso ønsker seg nå et inkassoregister.

– Gjeldsregisteret fanger ikke opp inkassogjeld. Med et inkassoregister kan vi tidligere fange opp de som sliter mest, samtidig som det gir forbrukeren mer oversikt over gjelden sin. Det vil også gjøre det lettere å gjennomføre bedre kredittvurderinger, noe som kan forhindre at forbrukere tar opp gjeld de ikke kan betjene, sier Nordahl.

Finanstilsynet kritiserer Lindorff for «telefonstorm» mot skyldnere

Nordmenn skylder 114 milliarder i inkasso 

Nets og PayPal inngår avtale om online betalingsløsning

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch