FinansWatch

Nye markedsmisbruksregler er én uke unna

Den nye Markedsmisbruksforordningen (MAR) trer i kraft 1. mars. Den gir blant annet langt flere sanksjonerbare overtredelser enn dagens regelverk.

Illustrasjonsbilde. | Foto: NTB scanpix/Vidar Ruud

Den 1. mars trer den nye Markedsmisbruksforordningen (MAR) trer i kraft i norsk rett. Forordningen er en norsk anvendelse av EU-forordning 596/2014.

Blant hovedendringene i den nye forordningen, sammenlinget med den gamle, er at virkeområdet utvides til å gjelde også multilaterale handelsfasiliteter, som i klartekst betyr at det ikke bare er hovedindeksen på børsen som er regulert, men også for eksempel Euronext Growth.

Meldeplikten for innsidere har også blitt styrket. Innsidere og deres nærstående i en utsteder plikter i den nye forordningen å melde sine transaksjoner til Finanstilsynet via Altinn.

Til slutt inneholder den nye forordningen også en rekke flere sanksjonerbare tilfeller for Finanstilsynet. Det vil si at muligheten til å utstede overtredelsesgebyr er vesentlig utvidet. Blant tilfellene som nå kan bøtelegges er blant annet brudd på plikt til å føre innsidelister, ulovlig spredning av innsideinformasjon og markedsmanipulasjon.

Finans Norge står på sitt: Krever avklaring om høyrisikoengasjementer

Storstilt juks med koronakompensasjon

Færre nye boliglån avviker fra kravene  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch