FinansWatch

Finanstilsynet står imot presset – ingen endringer for høyrisikoengasjementer

Finans Norge har sammen med en rekke andre aktører i finansbransjen gått sammen i et forsøk på å få Finanstilsynet til å endre risikovektingen av høyrisikoengasjementer. Tilsynet deler ikke oppfatningen om at det hemmer konkurransekraften for de små bankene, og avviser kritikken i et nytt brev.

Foto: Finans Norge

– Vi mener Finanstilsynet har lagt seg på en for konservativ linje i vurderingen av hvilke engasjementer som skal klassifiseres som høyrisiko i Norge. Endringen i risikovektingen av høyrisikoengasjementer under standardmetoden, og den kommende økningen i systemrisikobufferkravet fra utgangen av 2022 vil innebære vesentlige kapitalkravsskjerpelser, sier direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge, Erik Johansen, til FinansWatch.

I et nylig brev til Finans Norge har Finanstilsynet gitt nærmere kommentarer til rundskrivet om engasjementer som skal klassifiseres som høyrisiko. Her kommer det frem at Finanstilsynet ikke ønsker å imøtekomme finansnæringens argumenter, og viser i stedet til kommende regulatoriske endringer i 2023 ved gjennomføring av ny Baselstandard.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch