FinansWatch

Idar Kreutzer ønsker seg to ting av regjeringen

Endringer i rammebetingelser i takt med digitaliseringen og betydningen av digital ID er de to tingene Idar Kreutzer i Finans Norge trakk frem for statsministeren og digitaliseringsministeren i et nettmøte om digitalisering under koronapandemien.

Adm. dir. Idar Kreutzer i Finans Norge ønsker at regjeringen følger opp digitaliseringen med fornuftige rammebetingelser. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Denne uken inviterte statsminister Erna Solberg og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland til et nettmøte om digitalisering under koronapandemien. Finansnæringen har hatt en sentral rolle i arbeidet og administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, var invitert for å kommentere arbeidet overfor regjeringen.

Digitaliseringsministeren spurte Kreutzer hvordan samfunnet kunne bli bedre, og Kreutzer trakk frem to hovedpoenger.

– De teknologiske utfordringene klarer vi å løse raskt, men det er regelverk og endringene i rammebetingelsene som er den store utfordringer. Derfor må vi se disse tingene i sammenheng, noe regjeringen gjør og det støtter vi. Det andre er betydningen av digital ID,m som  er en avgjørende forutsetning for digitalisering av Norge. Digital ID gjorde det mulig at vi klarte å snu oss for å finne en utbetalingsordning som ga likviditet til et trengende næringsliv raskere enn noe andre land i verden, svarte Kreutzer ifølge Finans Norge.

I sine kommentarer til digitaliseringen under koronapandemien trakk Kreutzer frem at finansnæringen i Norge har lang tradisjon for samarbeid der det er mest hensiktsmessig.

– Finanssektoren i Norge har en tradisjon om å gå sammen for å finne fellesløsninger, slik for eksempel banker og forsikringsselskaper har gjort lenge. Vi har et godt grunnlag for samspill grunnet den store tilliten vi har i samfunnet, forklarer Kreutzer.

Det har resultert i et samarbeid kalt DSOP – Digitalt Samarbeid Offentlig Privat. Samarbeidet støtter ulike prosjekter som er i realiseringsfasen eller under utrulling. Ifølge Kreutzer står prosjektene samlet for en besparelse for samfunnet på 50 milliarder kroner over en tiårsperiode.

– Kompensasjonsordningen er en fremragende fintech-prestasjon

Finansforbundet sjeføkonom: Finansbransjens høye grad av digitalisering har reddet koronaproduktiviteten

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch