FinansWatch

Over 400 personer anholdt i hvitvask-operasjon

En koordinert global antihvitvaskingsoperasjon har ført til 442 arrestasjoner over hele verden. Samtlige mistenkes for å ha brutt hvitvaskingslover.

Myndigheter fra 26 land, inkludert Europol, Interpol, EBF, Western Union og Fintech Fincrime Exchange (FFE) har i en koordinert innsats gått til arrestasjon av 442 mistenkte i en anti hvitvaskingsoperasjon, melder Finextra.

Totalt har 1500 etterforskninger funnet sted og angripelsene har vært gjennomført i tidsrommet september til november i år.

Politisstyrkenehar lykkes å identifisere 4031 såkalte «money mules» som har vært brukt til å overføre eller frakte penger ulovlig. 227 personer er identifisert som rekrutterere av slike «muldyr».

Europol sier til Finextra at mange av muldyrene har blitt lurt til å bidra etter å ha blitt lokket med løfter om raske penger. Vanligvis rekrutteres disse ved hjelp av e-post eller sosiale medier.

Finanstilsynet: – Vi har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering

ØKOKRIM trenger kvalitet i rapporteringen for å lettere avsløre korrupsjon, bedrageri og seksuelle lovbrudd 

Fremtind oppdager svindelsaker for rundt 45 millioner hvert år

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch