FinansWatch

Finanstilsynet: – Vi har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering

Mange banker er opptatt av å sende inn riktig antall rapporter, fortalte Camilla Flesjø Christiansen i ØKOKRIM, mens hun understreket at ØKOKRIM er opptatt av at kvaliteten på rapportene må være god nok. Finanstilsynet forteller at de opplever indikasjoner på underrapportering fra bankene. – For eksempel er det i mange banker knapt rapportert noe fra bedriftsmarkedet, sier Anders Schiøtz Worren i Finanstilsynet.

– Det er i noen tilfeller snakk om banker som rapporterer svært få MT-meldinger sammenlignet med bankens størrelse og iboende risiko, sier Anders Schiøtz Worren i Finanstilsynet. | Foto: Finanstilsynet

– Finanstilsynet har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering, sier Anders Schiøtz Worren i seksjonen for antihvitvasking og betalingsforetak hos Finanstilsynet til FinansWatch.

– Det er i noen tilfeller snakk om banker som rapporterer svært få MT-meldinger sammenlignet med bankens størrelse og iboende risiko, men oftere er det påpekt indikasjoner på underrapportering på bestemte områder. For eksempel er det i mange banker knapt rapportert noe fra bedriftsmarkedet, legger han til.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch