FinansWatch

Markedsmisbruksforordningen trer i kraft i mars

Det felles regelverket mot markedsmisbruk for EØS-sonen vil tre i kraft i mars, nesten halvannet år etter at endringene kom inn i det norske lovverket.

Illustrasjonsbilde. MAR-regelverket trer i kraft 1. mars 2021. | Foto: Colourbox/Erwin Wodicka

EU-direktiv 596/2014, som på folkemunne kalles Markedsmisbruksforordningen eller MAR, ble tatt inn i det norske lovverkket i juni 2019 og innlemmet i EØS-avtalen i oktober samme år.

Når melder Finansdepartementet at alle land som omfattes av forordningen har løftet sine konsitusjonelle forbehold for ikrafttredels av forordningen, og den har derfor fått ikrafttredelsesdato 1. mars 2021.

«Vedtaket om ikraftsetting gjelder endringene i verdipapirhandelloven kapittel 3, 4, 5, 12, 19 og 21. Med dette vil hele lov 21. juni 2019 nr. 41 om endringer i verdipapirhandelloven mv. være satt i kraft», skriver Finansdepartementet i en melding.

MAR endrer dagens regelverk på en rekke områder, men består for det meste av presiseringen sammenlignet med eksisterende lovverk på området.

Blant de områdene med størst endring finner vi regler for innsidehandel og innsidelister, forbud mot markedsmanipulasjon og regler for primærinnsidere.

Hovedmålet med MAR er å gi hele EØS-området et felles regelverk slik at det blir enklere med grenseoverskridene virksomhet.

Næringsministeren vil etablere investeringsfond i nord

Finanstilsynet åpner ny runde med regulatorisk sandkasse

Finanstilsynet: – Vi har i en rekke tilsyn påpekt indikasjoner på underrapportering 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch