FinansWatch

Bankanalytiker tror Finanstilsynet svarer hvis bankene trosser utbyttestopp

Finanstilsynet har igjen bedt banker og forsikringsselskaper om å droppe utbytte frem til i hvert fall 1. januar. Bankanalytiker tror det kan føre til økte kapitalkrav for dem som ikke følger tilsynets oppmaning.

Morten Baltzersen, finanstilsynsdirektør. | Foto: Finanstilsynet

Det var onsdag forrige uke som Finanstilsynet ba finansbransjen om tilbakeholdenhet med tanke på koronasituasjonen. Tilsynet skrev blant annet at «COVID-19 har ført til et kraftig økonomisk tilbakeslag. Det er fortsatt stor usikkerhet om pandemiens videre forløp og omfanget av inngripende smittevernstiltak, og dermed stor usikkerhet om det økonomiske tilbakeslagets dybde og varighet både i Norge og internasjonalt. For å gjøre finansforetak best mulig rustet til å håndtere betydelige tap som kan oppstå, legger europeiske tilsynsmyndigheter stor vekt på å bevare foretakenes soliditet».

– En henstilling fra Finanstilsynet er aldri uten ris bak speilet. Dersom styrene ikke hører på Finanstilsynet kan de for eksempel øke Pilar 2-kravet, sier analytiker Geir Kristiansen i Nordic Credit Rating til E24

Nils Christian Øyen, bankanlytiker i Sparebank 1 Markets, mener at beskjeden bare forsterker et budskap tilsynet har uttalt fra før.

– Mange banker har uttalt ønske om å betale utbytte for 2019 på et senere tidspunkt. Det kan tolkes som et fornyet signal om at dette ikke er ønskelig, sier Øyen til E24.

Finanstilsynet gjentar utbytte-forventning til banker og forsikringsselskaper 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch