FinansWatch

Johansen: Innstramming i utlånsreguleringen må skje gradvis

Innstramming i utlånsreguleringen må skje gradvis, påpeker Finans Norge. De mener en at en avklaring rundt rente- og avdragsfrihet utover den opprinnelige perioden på seks måneder må komme på plass så raskt som mulig for å unngå økende grad av mislighold.

Foto: Finans Norge

Fleksibilitetskvotene har blitt benyttet i varierende grad mellom bankene, understreker Finans Norge i en pressemelding.

Avviklingen begrunnes av Finanstilsynet med økt omsetning i boligmarkedet og vekst i boligprisene.

–  Finans Norge mener at de økte fleksibilitetskvotene bør trappes ned gradvis, og kvotene bør fastsettes til 15 prosent i fjerde kvartal, sier direktør Erik Johansen for bank og kapitalmarked i Finans Norge i en pressemelding.

Finans Norge anmoder departementet om en snarlig avklaring om bankene kan forlenge perioden med midleritid rente- og avdragsfrihet utover perioden på seks måneder uten eksisterende lån, uten av fleksibilitetskvotene må benyttes.

– Mange husholdninger vil utover høsten komme i en krevende situasjon, men oppgangen i tvangssalg og tvangsinndrivelser vil trolig først komme til syne neste år, påpeker Finans Norge.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch