Johansen: Innstramming i utlånsreguleringen må skje gradvis

Innstramming i utlånsreguleringen må skje gradvis, påpeker Finans Norge. De mener en at en avklaring rundt rente- og avdragsfrihet utover den opprinnelige perioden på seks måneder må komme på plass så raskt som mulig for å unngå økende grad av mislighold.
Foto: Finans Norge
Foto: Finans Norge

Fleksibilitetskvotene har blitt benyttet i varierende grad mellom bankene, understreker Finans Norge i en pressemelding.

Avviklingen begrunnes av Finanstilsynet med økt omsetning i boligmarkedet og vekst i boligprisene.

–  Finans Norge mener at de økte fleksibilitetskvotene bør trappes ned gradvis, og kvotene bør fastsettes til 15 prosent i fjerde kvartal, sier direktør Erik Johansen for bank og kapitalmarked i Finans Norge i en pressemelding.

Finans Norge anmoder departementet om en snarlig avklaring om bankene kan forlenge perioden med midleritid rente- og avdragsfrihet utover perioden på seks måneder uten eksisterende lån, uten av fleksibilitetskvotene må benyttes.

– Mange husholdninger vil utover høsten komme i en krevende situasjon, men oppgangen i tvangssalg og tvangsinndrivelser vil trolig først komme til syne neste år, påpeker Finans Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også