Nær dobling for Storebrand Livsforsikring

Opplevde en sterk økning i resultatet for pensjonssparing med garantert avkastning.
Geir Holmgren, adm. dir. i Storebrand Livsforsikring. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand
Geir Holmgren, adm. dir. i Storebrand Livsforsikring. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrand Livsforsikring fikk et driftsresultat før skatt på 944 millioner kroner i andre kvartal 2021. Det er en økning på 95 prosent fra samme periode i fjor, da resultatet var 484 millioner kroner.

Inntektene i kvartalet var 938 millioner kroner, opp fra 867 millioner kroner i fjor. Selve forsikringsresultatet ble noe lavere enn i fjor, ned fra 175 millioner kroner til 168 millioner kroner. Driftskostnadene økte noe, fra 586 millioner kroner til 614 millioner.

Finansmarkedene har styrket seg vesentlig siden andre kvartal i fjor, da pandemien fortsatt var i en tidlig fase og det var mye uro i markedene. Finansinntektene endte på 543 millioner kroner i kvartalet, opp fra 123 millioner i fjor.

Det forretningsområdet med sterkest resultatforbedring er pensjonsforsikring med garantert avkastning. Her økte driftsresultatet fra 27 millioner kroner til 310 millioner, som historisk sett er veldig sterkt for selskapet.

Storebrand har ifølge kvartalsrapporten en markedsandel på 28 prosent innen innskuddspensjon i Norge og er den nest største aktøren i markedet.

Storebrand Livsforsikring skriver i rapporten sin at innføringen av Egen pensjonskonto reduserer marginene i privat pensjonssparing og at dette vil fortsette i 2022. Fra 2023 regner de med at marginene vil styrke seg igjen som et resultat av økt vekst.

Storebrand har passert 1000 milliarder i forvaltningskapital

Igjen er det budøkning fra Nordax på Bank Norwegian

Konsernsjefen i Gjensidige: – Veldig solid resultat i andre kvartal 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også