FinansWatch

Storebrand har passert 1000 milliarder i forvaltningskapital

Andre kvartal ga svært gode resultater for Storebrand, med over en milliard i overskudd. Avkastningen på egenkapitalen passerte 16 prosent i kvartalet.

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand kunne legge til et siffer i forvaltningskapitalen til konsernet i andre kvartal. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrands konsernresultat etter skatt i andre kvartal 2021 ble 1173 millioner kroner, opp fra 453 millioner kroner i samme periode i fjor.

Inntektene endte på 1473 millioner kroner, opp 13 prosent fra 1301 millioner i fjor.

Resultatet ble positivt påvirket av salget av eierposisjonen i Værdalsbruket som ga 546 millioner kroner ekstra på bunnlinjen.

«Sterk underliggende vekst i sparing og forsikring, kombinert med disiplinert kostnadskontroll og økt lønnsomhet i forsikringsvirksomheten bidrar til styrking av resultatet», skriver Storebrand i kvartalsrapporten.

Selskapet skriver videre at kostnadene på 1119 millioner kroner i kvartalet, og 2176 millioner for første halvår, er godt innenfor målsettingen om å ligge under 4400 millioner for hele året.

Området med størst vekstbidrag til inntektene er kapitalforvaltningen hvor nettotegningen har vært god. Men også ytelsespensjon og garanterte pensjonsprodukter har hatt et godt finansielt resultat i kvartalet.

Amortisering av imaterielle eiendeler endte på -129 millioner kroner, som er innenfor det selskapet selv venter. I kvartalet steg amortiseringen med fem millioner kroner, blant annet på grunn av kjøpet av kundeporteføljer fra INSR.

Kapitalforvaltning

Storebrand Asset Management økte forvaltningskapitalen med 50,1 milliarder kroner i kvartalet, som dyttet dem over 1000-milliardersgrensen til 1037 millarder kroner. Dette er 157,3 milliarder mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Forsikring

Storebrand Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2021 på 332 kroner. Det er 77 millioner opp fra 255 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 91 prosent i kvartalet, mot 92 prosent i samme periode i 2020. Målet er å ligge mellom 90 og 92 prosent. For første halvår ligger combined ratio på 94 prosent.

Driftsresultatet for forsikringsvirksomheten endte på 145 millioner kroner, opp fra 124 millioner kroner i fjor.

Premieinntektene i kvartalet ble 1279 kroner, mot 1070 millioner kroner året før.

Veksten kommer i hovedsak innen person- og pensjonsforsikringer, skriver selskapet i rapporten.

Resultatbyks for Storebrand (Q1 2021)

Storebrand Asset Management med klare krav til bankene

Grefstad: – Vi investerer ikke ut fra taksonomi 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch