FinansWatch

YS velger Nordea Liv som pensjonsleverandør

Nordea Liv har inngått avtale med Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) om å levere egen pensjonskonto til deres 226.000 medlemmer.

Foto: Nordea

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er svært stolte over å kunne samarbeide med en av landets største fagorganisasjoner, og vi skal gi medlemmene i YS tilgang til markedsledende forvaltning med gode digitale løsninger som gir lett oversikt over pensjonen for medlemmene, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv, i en pressemelding.

Det var flere aktører med i anbudskonkurransen som ble ledet av Aon. Men ifølge meldingen hadde Nordea Liv det beste tilbudet med tanke på gode digitale løsninger, pris og forvaltning. Det trekkes også frem at de har gode bærekraftige investeringsalternativer.

– YS’ målsetting er å tilby medlemmene en sparing som gir dem mer penger på konto den dagen de ønsker å gå av med pensjon. Nordea Liv sater på bærekraft i sin forvaltning, noe vi tror kommer kundene til gode.  Gjennom ordningen får YS Pensjon en fullmakt fra medlemmene til å velge den leverandøren som til enhver tid har det beste tilbudet. Vi tror Nordea Liv vil være en god og langsiktig samarbeidspartner, sier Andreas Moen, advokat og pensjonsekspert i YS.

Delta, Parat, Finansforbundet, Negotia, YTF og Safe har gått sammen om å etablere YS Pensjon, som et innkjøpsfellesskap for egen pensjonskonto. Tilbudet gjøres tilgjengelig for alle som er med i et YS-forbund.

Fra 1. januar endres innskuddspensjonsloven, slik at alle ansatte som jobber i private virksomheter får egen pensjonskonto.

– Egen pensjonskonto er en gladnyhet. Innføringen av denne ordningen vil endre  pensjonssparingen betraktelig. Hver og en av oss vil få bedre oversikt og større muligheter til å ta bevisste valg for egen pensjonssparing, sier Lind

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch