Finans Norge støtter forslaget til pensjonsreform

Finans Norge har avgitt høringssvar om forskrifter til lovregler om egen pensjonskonto – En vellykket innføring er viktigere enn selve tidspunktet for innføringen, sier Kierulf Prytz i Finans Norge.
Foto: Finans Norge
Foto: Finans Norge

Finans Norge, som mandag har avgitt høringssvar om forskrifter til lovregler om egen pensjonskonto, støtter i utgangspunktet forslaget til tidspunkt for innføring av egen pensjonskonto.

Likevel skriver Finans Norge at en så stor reform først bør iverksettes når man er sikre på at pensjonssystemet håndterer at flere titalls milliarder i pensjonsmidler kan flyttes på kort tid og at forbrukerne har fått tilstrekkelig informasjon.

– Vi ser frem til at regler om egen pensjonskonto kommer på plass og støtter i hovedsak forslagene til utfyllende forskriftsregler. Vi vil også fremheve at Finansdepartementet har gjennomført en god og bred prosess for utarbeidelse av forskriftene, sier direktør i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz, i en oppdatering.

Lovregler om egen pensjonskonto foreslås å tre i kraft 1. januar 2021. Når egen pensjonskonto innføres skal anslagsvis om lag 1,5 millioner pensjonskapitalbevis flyttes inn i arbeidsgivers innskuddspensjonsordning i løpet av kort tid. Det skriver Finans Norge som opplyser at det dreier seg om flere titalls milliarder kroner.

– En vellykket innføring er viktigere enn selve tidspunktet for innføringen, understreker Kierulf Prytz i Finans Norge.

Både pensjonsleverandørene og Finans Norge jobber fortløpende med å legge til rette for at en vellykket innføring skal skje i løpet av kort tid. Finans Norge mener derimot at det er en ambisiøs tidsplan, og at dersom det skulle vise seg å være behov for lengre tid før alle biter er på plass bør innføring av lovreglene utsettes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter