FinansWatch

Kron og Akademikerne Pluss lager ny pensjonsavtale

Kron vant anbudsprosessen og den nye pensjonsavtalen vil være tilgjengelig fra 2021 for Akademikernes medlemmer. – Norske pensjonsløsninger har historisk sett vært for dyre og lite brukervennlige. Sammen med Kron vil vi endre på dette, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør Akademikerne Pluss.

Thomas Bergan, juridisk direktør i Akademikerne Pluss, Espen Espolin Johnson, administrerende direktør i Akademikerne Pluss, Emma Tryti, styreleder i Kron og Joar Hagatun, daglig leder i Kron. | Foto: Karen Storm Leth/Kron

Fintech-selskapet Kron og medlemsorganisasjonen Akademikerne Pluss vil i 2021 samarbeide om en ny pensjonsløsning for Akademikernes 200.000 medlemmer, skriver E24.

Akademikerne Pluss har hatt en anbudsprosess for en ny pensjonsløsning for medlemmene og valget landet på sparetjenesten Kron.

– Norske pensjonsløsninger har historisk sett vært for dyre og lite brukervennlige. Sammen med Kron vil vi endre på dette, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør Akademikerne Pluss.

I januar neste år vil nordmenn med innskuddspensjon også få en ny pensjonskonto med ordningen «Egen pensjonskonto». Kontoen lar arbeidsgiver samle all opptjent pensjon, og Kron og Akademikernes nye pensjonsløsning vil lanseres i forbindelse med den nye pensjonskontoen .

– Pensjon fra tidligere arbeidsforhold vil tvangsflyttes om du ikke gjør noe til neste år. Vårt mål er at så mange som mulig skal kunne ta bevisste og godt informerte valg som på sikt fører til bedre pensjonsutbetalinger for den enkelte, sier Joar Hagatun, daglig leder i Kron til E24.

Gjensidige Forsikring-sjefen ønsker oppkjøp for å vokse videre i Norden

Nordea Liv tar alle medarbeidere tilbake til kontoret – og sender dem rett på ferie 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch