Økning innen legemeldt sykefravær i finans

Finans Norge skriver at legemeldt sykefravær øker for medlemsbedriftene for første kvartal 2022.
Illustrasjonsfoto av et forkjøpet par. | Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto av et forkjøpet par. | Foto: Colourbox

I første kvartal 2022 utgjør legemeldt sykefraværsdagsverk 3,7 prosent av avtalte dagsverk for medlemsbedrifter hos Finans Norge. Sammenlignet med samme kvartal i fjor er det en økning på 0,4 prosentpoeng.

Totalt gir tallene 80.000 legemeldte sykefraværsdagsverk i første kvartal i år, mot 70.000 i samme kvartal i fjor, skriver Finans Norge på sine nettsider.

– Dersom man hadde sett bort fra influensa- og koronadiagnoser ville sykefraværet vært svært mye mindre. Gjennom hele koronaperioden har sykefraværet i finansnøringen vært lavere enn normale nivåer. En gjenåpning har derfor normalisert sykefraværet, sier spesialrådgiver Frederick Hjertø i Finans Norges arbeidslivsavdeling.

Finans Norge oppgir at økningen fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022 var størst innen forsikring, og i aldersgruppen 40 til 49 år.

Legemeldte sykefraværsdagsverk som andel av avtalte dagsverk var for medlemsbedrifter hos Finans Norge på 3,7 prosent i første kvartal 2022. Det er 2,5 prosent lavere enn det nasjonale tallet for alle næringer, som kom på 6,2 prosent i første kvartal.

IPS-sparingen ned med nær 30 prosent

Nordea-saken: Ansatt mener han er dratt inn i saken på grunn av vennskap

Jæren Sparebank vil selge bankbygget

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også