FinansWatch

IPS-sparingen ned med nær 30 prosent

– Naturlig å se reduksjonen i sparingen i sammenheng med den nye maksgrensen, sier Finans Norges Stefi Kierulf Prytz.

Direktør for livsforsikring og pensjon Stefi Kierulf Prytz i Finans Norge, | Foto: Finans Norge/CF-Wesenberg

Fra 1. januar i år ble maksgrensen for IPS-sparing kraftig redusert av regjeringen: Fram til og med 2021 kunne man spare inntil 40 000 i året, mens grensen nå er på 15 000 kroner i året.

Direktør for livsforsikring og pensjon Stefi Kierulf Prytz i Finans Norge, sier i en uttalelse at det er naturlig å se sparereduksjonen i sammenheng med den nye maksgrensen.

– Siden ordningen ble opprettet i 2017, har vi sett en sterk økning hvert år i hvor mye nordmenn sparer. I år går imidlertid sparingen kraftig tilbake, sier han i en melding på Finans Norges nettside.

– Dette er en ordning som er spesielt viktig for arbeidstakere som ikke har en god kollektiv pensjonsordning gjennom jobben, eller som av andre grunner har hatt lav og manglende pensjonsopptjening. Derfor er det synd at muligheten for individuell pensjonssparing er strammet så kraftig inn, sier Kierulf Prytz.

Nordmenn har spart langt mindre i IPS ved første kvartal 2022, enn til samme tid i fjor. IPS-innbetalingene utgjorde ca. 250 millioner kroner – ned 29 prosent sammenlignet med første kvartal 2021. Det viser Finans Norges kvartalsvise markedsstatistikk fra livsforsikringsselskapene.

Storebrand: – Vi ser at flere ønsker å gå av med pensjon før de fyller 67 år nå enn tidligere

Flere vurderer å pensjonere seg tidligere

Baastad klar til å gi fra seg stafettpinnen: – Stolt over det vi har fått til


Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch