Jæren Sparebank vil selge bankbygget

Bankplassen i Bryne, eller Jernbanegata 6, der Jæren Sparebank har sitt hovedkontor, vurderes nå solgt.
Lokalene til Jæren Sparebank i Jernbanegata 6 i Bryne. | Foto: Google maps
Lokalene til Jæren Sparebank i Jernbanegata 6 i Bryne. | Foto: Google maps

I en børsmelding skriver Jæren Sparebank at det er innledet samtaler om å selge 100 prosent av aksjene i Jernbanegata 6 AS. Jæren Sparebank har en langtidsleie i Jernbanegata 6, men eier også 50 prosent av aksjene i Bankplassen Bryne AS, som eier Jernbanegata 6 AS, som eier eiendommen. Inverto eier de resterende 50 prosentene.

I tillegg til å eie 50 prosent av selskapet som eier eiendommen der banken har sine lokaler, har banken inngått en langtidsleie på kontorene, som huser omtrent 55 arbeidsplasser. Et eventuelt salg av aksjene i Jernbanegata 6 AS vil bety at Jæren Sparebank vil sitte igjen med en engangsgevinst over ordinært resultat på omtrent 12 millioner kroner, skriver banken.

Leieavtalen banken har vil også føres videre, og banken vil fortsatt ha kontorene i de samme lokalene.

Forhandlinger om salget er innledet mellom Bankplassen Bryne AS som selger, og et selskap tilrettelagt av Vika Project Finance AS som kjøper, står det i børsmeldingen.

Administrerende banksjef Geir Magne Tjåland sier til lokalavisa Jærbladet at et salg har vært planen, etter at rehabiliteringen av bygget ble ferdigstilt i fjor.

– Det er mer en erkjennelse av det å sitte med eierinteresser i næringsbygg ikke anses å være kjernevirksomhet for oss som sparebank, og flere banker rundt om i Norge eier heller ikke egne hovedkontor, sier Tjåland til avisen.

Flere Eika-banker leverer høy avkastning etter aksjekjøp

Jæren Sparebank med god utlånsvekst i bedriftsmarkedet

Nidaros Sparebank: – Må nok regne med redusert vekst

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også